Şirketinizden Bağımsız Bir Etik İhbar ve Yönetim Hattı Olması İçin 4 Sebep

Şirketinizden Bağımsız Bir Etik İhbar ve Yönetim Hattı Olması İçin 4 Sebep

İş yaşamında huzurlu bir ilerleyiş tüm çalışanların en temel hakkıdır. İş ortamında tespit edilen uygunsuzlukların objektif bir biçimde ele alınması ise bu nedenle oldukça önemlidir. Tarafsız bir ihbar hattı, çalışanların sorunlarını aktarırken daha güvende hissetmelerini mümkün kılar. İşte şirketten bağımsız bir etik ihbar ve yönetim hattı olması için 4 önemli neden!

1. Kimlik Beyanı

Bağımsız bir etik ihbar hattında kimlik beyanı zorunlu tutulmaz. Bu sayede çalışanlar, tedarikçiler, bayiler ve acenteler tüm uygunsuzlukları tarafsız bir kanal aracılığıyla bildirme imkanı bulur. Bu güveni tesis etmek, sorumlulukları ve beklentileri geliştirirken şirket içi riskleri ve potansiyel tehlikeleri de azaltır.

2. Finansal Riskler

Şirket içerisinde bütünsel bir etik kültürü benimsemek ve bunu operasyonel faaliyetlerin tüm katmanlarına entegre etmek gerekir. Bu sayede ticari hedefler gerçekleştirilirken şirket gelirleri ve itibarı da korunmuş olur. Şirketten bağımsız etik ihbar ve yönetim hattı, kurum kültürünün yapı taşı haline gelerek finansal risklere karşı işlevsel bir koruma sağlar.

3. Kurumsal İtibar

Kurumsal itibar içten dışa doğru yayılan bir unsurdur. Çalışanlar şirketin marka elçileri olduğu için şeffaf ve adaletli bir ortam sağlamak kurumsal itibar için elzemdir. Çalışanlar ve iş ortakları için aktif hale getirilen bağımsız bir etik hat ile Kurumsal İş İlkeleri'ne aykırı tüm davranışlar 7/24 kuruma tahsis edilen telefon, e-posta ve web sitesi kanalları üzerinden bildirilebilir.

4. Suistimal

Bağımsız bir etik ve yönetim ihbar hattı rüşvet, çıkar çatışması, yolsuzluk, kişisel verilerin ihlali ve benzer pek çok suistimali önleme noktasında son derece etkilidir. Şeffaflık ilkesi gereği, bu hizmetin dışarıdan sürdürülmesi süreci çok daha etkin ve verimli kılar. Kurum içerisinde yapılandırılan bir etik hat sistemi çalışanlara kimliklerinin ifşa olabileceği endişesiyle güven vermeyecektir. Bağımsız bir etik ihbar hattı ise objektif ve profesyonel yapısı sayesinde çalışanların maruz kaldığı veya tanık olduğu ihlalleri göz ardı etmelerine engel olur.

***

Remed Etikhat suistimallerin ortaya çıkarılma süresini kısaltırken suistimale dayalı finansal kayıpları da %50 oranında azaltır. Etik süreç danışmanlığı, güvenilir bildirim süreci ve özelleştirilebilir raporlama için Remed Etikhat'ın şeffaf ve profesyonel destek sistemi sizleri bekliyor.

Remed Etikhat hakkında detaylı bilgi ve sunum talepleriniz için, aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.